Ağlı Ziraat Odası

Ağlı Ziraat Odası > Haberler > SEVKİYATLAR KURBAN KESİMİ İLE UĞURLANDI

SEVKİYATLAR KURBAN KESİMİ İLE UĞURLANDI

İlçemizde yaklaşık olarak 8000 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 1000 küçükbaş hayvan vardır.

İlçemizin nüfusuna göre kişi başına 4 büyükbaş hayvan düşmektedir. Bu da ilçemizdeki geçim kaynağının hayvancılıktan sağlandığını gösteriyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda, ilçemizde doğan ortamlarda, yayla ve meralarda beslenen et kalitesi açısından takdir ve tercih edilen büyükbaş hayvanlarımız, İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlere hayvan sevkiyatı yapmaktayız. Kurbanlık hayvan pazarlarına ilçemizden bu yıl 1100 büyükbaş hayvan sevkiyatı yapıldı.

Bu yıl kurban sevkiyatlarını, ilimizde ve ilçemizde bir ilk olan dua ve kurban kesilerek uğurladık. Ziraat Odamız ve İlçe Tarım Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği programa Tarım İl Müdürü Osman YAMAN, İlçe Belediye Başkanı Şahin ÇOLAK’da katırdı. Osman YAMAN konuşmasında, “Bölgemizde, yayla ve meralarda beslenen hayvanların et kalitesinden bahsetti ve hayvan sahiplerine bol, bereketli satışlar diledi.” Ziraat Odası Başkanımız da “Bu yıl bölgemizde bir ilk olan kurban sevkiyatlarını dua ile uğurlayalım dedik ve güzelde bir program oldu. Bu uygulamayı her yıl yapmayı planlamaktayız.” dedi.